Droogheid en beschadiging zijn twee van de meest voorkomende haarproblemen. Het is geen verrassing dat bijna alles waar we ons haar doorheen steken het potentieel heeft om het te beschadigen of uit te drogen. Gelukkig zijn er veel eenvoudige stappen die je kunt nemen om je droge of beschadigde haar te hydrateren.


HET VERSCHIL TUSSEN DROOG EN BESCHADIGD HAAR?
Droog en beschadigd haar zijn twee verschillende dingen. Ze lijken misschien erg op elkaar, maar vereisen iets andere oplossingen. Laten we eens kijken naar het verschil tussen droog en beschadigd haar:

DROOG HAAR
Droog haar wordt veroorzaakt door een gebrek aan natuurlijke oliën op je haar. Deze oliën werken als smeermiddelen langs de hele haarvezel om het zachter aan te laten voelen en er glanzender uit te laten zien. Een beetje te veel olie kan je haar verzwaren en het er vettig uit laten zien. Te weinig olie resulteert in broos, pluizig, droog haar dat vaak gepaard gaat met een schilferige hoofdhuid en een ruwe textuur.

BESCHADIGD HAAR
Elke haarstreng wordt beschermd door overlappende schubben die nagelriemen worden genoemd. Als je haar gezond is, liggen deze haarschubben plat en ziet je haar er glad en zacht uit. Als je haar beschadigd is, zijn deze haarschubben ruw, gelift en zelfs verwijderd, wat resulteert in dofheid, gespleten punten, breuk en kroezen.

WAT VEROORZAAKT DROOG OF BESCHADIGD HAAR?

#1: MILIEU
Het weer speelt een grote rol in het vochtgehalte van je haar. Koud, droog weer, gecombineerd met verwarming binnenshuis, kan het vocht uit je haar zuigen. Bij warm, zonnig weer wordt je haar ook zwaar belast. UV-stralen beschadigen het haar en breken het pigment af en de hitte van de zon trekt het vocht uit je lokken.

#2: HAARVERZORGINGSROUTINE
Hoe graag we ook houden van een frisse kop highlights of een mooie balayage, alle chemische stylingprocessen beschadigen de haarstructuur en verergeren de droogheid. Hoge temperaturen bij het stylen zorgen er ook voor dat je haar een aanzienlijke hoeveelheid vocht verliest.

Na verloop van tijd verzwakken deze processen je haar en beschadigen je haarschubben, waardoor je haar er droog en beschadigd uitziet en aanvoelt.

Het gebruik van haarstylingproducten die speciaal zijn samengesteld om je haar te ondersteunen bij styling en chemische processen, is essentieel om de hydratatie op peil te houden en je haar er gezond uit te laten zien.

#3: HAARTYPE
De oliën van je hoofdhuid komen niet zo gemakkelijk door krullend haar als bij steil haar, waardoor de punten vaak droog aanvoelen. Bovendien is krullend haar vaak kwetsbaarder dan andere haartypes, waardoor het meer vatbaar is voor breuk. Naarmate we ouder worden, produceert onze hoofdhuid ook langzaam minder natuurlijke oliën, waardoor je haar droger wordt.

We weten wat je denkt - wat veroorzaakt in hemelsnaam geen uitdroging en schade? Hoe los ik dit in hemelsnaam op? Maak je geen zorgen, we zijn hier om je de perfecte routine te geven om je lokken gehydrateerd en gezond te houden.


ROUTINE VOOR DROOG EN BESCHADIGD HAAR

Haarverzorgingsproducten doordrenkt met arganolie zijn perfect voor het hydrateren en versterken van droog en beschadigd haar. Arganolie is een natuurlijke verzachtende eigenschappen. De verzachtende middelen in argan maken de haarzakjes glad en geven glans, terwijl de bevochtigingsmiddelen zich binden met water in de lucht, wat langdurig vocht geeft voor uitgedroogde lokken. De producten van MOHI zitten ook vol met vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten die het haar herstellen, beschermen en voeden.

Laat ons je voorstellen aan de ultieme voedende routine voor droog of beschadigd haar:

1. MOHI REPAIR SHAMPOO
De MOHI Repair Shampoo bevat een speciale mix van natuurlijke ingrediënten zoals vitamines, eiwitten, kokos en arganolie. Het versterkt je haar, reinigt onzuiverheden en verwijdert overtollige talg.

2. MOHI REPAIR CONDITIONER
De MOHI Repair Conditioner herstelt verzwakt haar en voedt het grondig. Deze conditioner is verrijkt met vitamines, eiwitten, kokos- en arganolie en heeft slechts één wasbeurt nodig om je haar gladder, sterker en zachter te maken. Gebruikt met MOHI Repair Shampoo, helpt deze conditioner haarvezels te herstellen om de natuurlijke weerstand en glans te verbeteren.

3. MOHI REPAIR MASK
De intens versterkende formule van het MOHI Repair Mask richt zich op extreem droog, beschadigd en chemisch behandeld haar. Elke streng zit vol met een speciale mix van natuurlijke ingrediënten zoals vitamines, eiwitten, kokos en arganolie. Hierdoor kan het masker diep in de haarvezels doordringen en je haar over de hele lengte herstellen.

4. MOHI TREATMENT
De MOHI Hair Treatment is het ultieme alles-in-één product dat herstelt, voedt en beschermt. Deze gladmakende leave-in beschermt je haar tegen hitte, chemische behandelingen en andere negatieve invloeden die je haar kunnen beschadigen.

Dagelijks gebruik van de MOHI Hair Treatment voorafgaand aan het stylen resulteert in gezond, licht, levendig haar dat beschermd is tegen hitte.