Max Pro - 22 januari 2021

Je haartools schoonmaken

Wist je dat het schoonmaken van deze tools verschil kan maken tussen een good hair day en een bad hair day? Haren in je borstel of kam, een vieze stijltang of vieze föhn kunnen allemaal invloed hebben op je kapsel. Vieze haartools zorgen niet alleen voor een bad hair day, maar zorgt er ook voor dat de gezondheid van je haar achteruit gaat.

Door de producten die je in je haar aanbrengt en door je natuurlijke oliën bouwen er stof, oliën en ziektekiemen op in je tools. Je steilt, föhnt en borstelt je haar misschien wel dagelijks. En elke dag opnieuw komen er dezelfde slechte bacteriën in je haar terecht.

LET OP! Maak je tools niet schoon als ze nog warm zijn of in het stopcontact zitten. 

Föhn

Als je je haar föhnt gaan er haren en stof in je föhn zitten. Hierdoor kan je föhn gaan stinken naar een branderige lucht. Het verstopte filter van de föhn zorgt ervoor dat er geen lucht door het filter komt waardoor de föhn oververhit raakt. Maak het filter dus regelmatig schoon en vrij van stof. Dit kun je doen met een natte doek, een borsteltje of een pincet.

Ook is het belangrijk dat je de blaasmonden van je föhn schoonmaakt. Omdat de blaasmonden in directe aanraking komt met je haar, verzamelen zich daar een hoop bacteriën. Doordat je de blaasmonden los kan halen van je föhn kan je de blaasmonden onder de kraan wassen met warm water. Vergeet niet de blaasmonden te drogen voordat je ze terugzet op je föhn. 

Stijl- en krultangen

Na regelmatig gebruik van je stijltang of krultang kan er bruinig vuil op de platen/stang zitten. Dit zijn de resten van de producten en oliën van je haar. Probeer dit schoon te maken met een nat en warm handdoekje. Mocht er nog hardnekkig vuil op je tang zitten, kun je dit proberen weg te halen met ontsmettingsalcohol op een doekje of wattenstaafje. Om ophoping te voorkomen kun je met een keukenpapiertje elke keer na gebruik langs de platen of stang gaan.

Borstels

Je borstel gebruik je waarschijnlijk het meest en is daarom de favoriete verzamelplek van allerlei vuil. Als eerste stap moet je alle haren uit je borstel trekken. Dit kan je met de hand doen of met behulp van een pen of potlood door het puntige uiteinde onder de haaropbouw te schuiven en naar boven te trekken. Gebruik een willekeurige shampoo en een tandenborstel om de borstelharen te schrobben om de rest van de borstel schoon te maken. Spoel de borstel af met water en leg hem met de voorkant naar beneden om te drogen.

Wij raden je aan om je tools dagelijks bij te houden en maandelijks een grondige schoonmaakbeurt te geven. Op deze wijze haal je het meeste uit je tools en hou je je haar het gezondst.

GOODBYE TO BAD HAIR DAYS! 

Abonneer op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwste producten!