Max Pro - 26 januari 2021

Hoe was je je haar het best?

Je haar wassen is natuurlijk super simpel: Je haar nat maken. Een beetje shampoo en daarna conditioner, dat is zo gedaan! Maar doe je het wel correct zonder je haar te beschadigen? Zonder dat je het door hebt, breek je je eigen haar af en stimuleer je je talgklieren. Wij zullen je vertellen hoe je je haar op de juiste wijze wast zodat je je haar mooi en gezond houdt.

Washday

Elke dag je haar wassen is een van de factoren waarom je haar uitvalt, uitdunt en uitdroogt. Doordat je je haar vaak wast, ontneem je je haar en hoofdhuid van de natuurlijke oliën die je haar en hoofdhuid juist gezond houden. Dit kan leiden tot: jeuk, schilfers & ongezond haar.

Het begint namelijk bij de basis.
Wie gezond haar wilt moet ook een gezonde hoofdhuid hebben. Spreek met jezelf af om je haar 1 of 2 keer per week te wassen. Plan dus een vaste washday in. Je haar heeft hier een paar weken voor nodig om te wennen. Je haar zal misschien de eerste paar weken snel vettig worden, maar geleidelijk aan zul je merken dat je haar steeds gezonder wordt.

Vooraf kammen

Nat haar is heel kwetsbaar. Kam je haar daarom niet nat onder de douche, maar droog voordat je je haar gaat wassen. Zo voorkom je gespleten punten en afgebroken haren. Begin aan de onderkant met kammen of borstelen en werk steeds verder naar boven.

Temperatuur

Als je je haar met heet water wast, zal je haar met verloop van de tijd beschadigen. Wij raden je aan om je haar met koud water te wassen, omdat dit goed is voor je haarstructuur. Het koude water zal ervoor zorgen dat je haarschubben sluiten waardoor je haar er minder dof en pluizig uit zal zien. Koud water helpt je haar ook met het opnemen van de voedingsstoffen uit je shampoo en conditioner.

Shampoo

We adviseren je om shampoo’s en conditioners met sulfaten en parabenen links te laten liggen. Sulfaten en parabenen zijn chemicaliën die gevolgen kunnen hebben op je gezondheid, hoofdhuid en haar conditie. Onze MOHI Repair shampoo & conditioner zijn sulfaat en parabenen vrij! Deze lijn voedt je haar en zorgt voor een natuurlijke glans. Omdat onze shampoo & conditioner vrij zijn van hardnekkige chemicaliën wordt je haar minder snel vettig en is je hoofdhuid goed verzorgd.

Conditioner

Nadat je de shampoo hebt uitgespoeld breng je conditioner aan op de punten van je haar en laat je dit een aantal minuten intrekken om je haar alle voedingsstoffen op te laten nemen. Door conditioner in combinatie met shampoo te gebruiken behaal je het beste resultaat uit je wasbeurt.

Haarmasker

Een haarmasker kan je wekelijks gebruiken om je haar die extra boost te geven. Was je haar eerst met onze MOHI shampoo en conditioner. Vervolgens kun je het haarmasker op handdoekdroog haar aanbrengen en een aantal minuten laten intrekken. Waarnaar je het afspoelt met water. Hiermee verwen je je haar net even extra!


Drogen

Gebruik je een handdoek op je haar na je wasbeurt? Wij adviseren dit niet te doen! Een handdoek is veel te grof voor je natte haren. Badstof is ruw en als je je haar hiermee droogt veroorzaak je een harde wrijving. Met een handdoek duw je de haarschubben omhoog en kunnen ze afbreken. Als gevolg hiervan kunnen er klitten, pluis en zelfs gespleten punten ontstaan.

Wij adviseren je om je haar te drogen met een t-shirt of microvezeldoekje van katoen. Zo blijft je haar gehydrateerd en voorkom je klitten, pluis en gespleten punten.  

Abonneer op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwste producten!