Max Pro - 28 januari 2021

6 Typische Haarfouten

Er zijn veel voorkomende haarfouten die veel mensen maken zonder het te beseffen. Lees gauw verder om erachter te komen hoe je deze veelvoorkomende fouten kunt vermijden.

1. Te vaak dezelfde scheiding hebben

Kijk je weleens naar je scheiding met de schrik dat je een kale plek hebt? Wellicht draag je altijd dezelfde scheiding met los en vast haar. Hierdoor laten de haren langs je scheiding sneller los. Om dit probleem op te lossen, kan je het beste variëren met je scheiding.

2. Gebruik maken van haarlak voordat je een hittetool gebruikt

Spuit je haarlak voordat je je haar gaat krullen of steilen en hoor je dan ook dat fizzy geluid? Op deze manier verbrand je als het ware jouw haar waardoor je haar ernstige schade oploopt. Gebruik je haarlak pas na gebruik van een hittetool.

3. Product op de wortels van je haren

Met uitzondering van producten die juist voor de wortels van je haren bedoeld zijn, zoals droogshampoo en volumepoeder. Conditioner cremés, oliën, serums etc. hoef je alleen maar op de punten van je haar aan te brengen zodat je haar er niet vettig uit zal zien.

4. Dunne elastiekjes

Waarschijnlijk gebruik je een dun elastiekje elke keer dat je je haar vastzet. Zonder dat je het doorhebt beschadig en breek je je eigen haar af. Maak gebruik van grote en dikke elastieken om haarschade te voorkomen. En pas op dat je deze elastiekjes niet te strak vastbind. 

5. Gebruik maken van een hittetool op nat haar

Kom je net uit de douche en heb je haast? Raak je stijltang/krultang dan niet aan. Als je nat je haren steilt/krult dan verbrand je je haar net als haarlak dat doet. Droog je haar van te voren met een föhn of wacht tot het haar natuurlijk opdroogt.

6. Je dode punten niet bijhouden

Ga je wel regelmatig naar de kapper voor een knipbeurt? Wij adviseren jou regelmatig (om de 3 maanden) je kapper een bezoekje te brengen en je dode punten te knippen. Dode punten zien er niet mooi uit en verpesten de look van je haar. Je haar regelmatig laten knippen is zeer goed voor de gezondheid van je haar.

Abonneer op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwste producten!