Wist je dat het schoonmaken van deze tools het verschil kan maken tussen een good hair day en een bad hair day? Haar in je borstel of kam, een vuile stijltang of vuile föhn kunnen allemaal invloed hebben op je kapsel. Vieze hair tools zorgen niet alleen voor een bad hair day, maar zorgen er ook voor dat de gezondheid van je haar achteruit gaat.

De producten die je op je haar aanbrengt en je natuurlijke oliën zorgen ervoor dat stof en ziektekiemen zich ophopen in je tool. Hierdoor komen (elke dag) dezelfde slechte bacteriën je haar binnen.

LET OP! Maak uw gereedschap niet schoon als het nog heet is of is aangesloten aan een stopcontact.

Haardroger
Als je je haar föhnt, zullen haren en stof in je föhn gaan zitten. Hierdoor kan er een brandlucht komen uit je föhn. Het verstopte filter van de föhn voorkomt dat er lucht door het filter gaat, waardoor de föhn oververhit raakt. Maak het filter dus regelmatig stofvrij. Dit kunt u doen met een natte doek, een borstel of met een pincet.

Ook is het belangrijk dat je de accessoires van je föhn schoonmaakt. Doordat de accessoires in direct contact komen met je haar, stapelen veel producten zich daarop. Doordat je de accessoires van je föhn kunt halen, kun je deze onder de kraan wassen met (lauw)warm water. Vergeet niet de accessoires af te drogen voordat je ze weer op je föhn plaatst.

Stijltangen en krultangen
Na regelmatig gebruik van jouw stijltang of krultang kan er bruinachtig vuil op de platen/staaf zitten. Dit zijn de restanten van de producten en oliën van je haar. Probeer dit schoon te maken met een natte en warme handdoek. Als er nog steeds hardnekkige resten op je stijltang zitten, kun je proberen deze te verwijderen met ontsmettingsalcohol op een doek of wattenstaafje. Om ophoping te voorkomen kun je na gebruik elke keer met keukenpapier langs de platen of de staaf gaan.

Borstels
Je borstel gebruik je waarschijnlijk het meest en is dan ook de favoriete verzamelplaats voor allerlei soorten vuil. De eerste stap is om alle haren uit je borstel te trekken. Je kunt dit met de hand doen of met behulp van een pen of potlood door het puntige uiteinde onder de haarstructuur te schuiven en naar boven te trekken. Gebruik een shampoo en een tandenborstel om tussen de borstelharen te schrobben om de rest van de borstel schoon te maken. Spoel de borstel af en leg hem met de voorkant naar beneden om te drogen.

Wij raden je aan jouw tools dagelijks schoon te maken. Probeer bijvoorbeeld elke dag de haren uit je borstel te trekken en geef deze elke week een wasbeurt. Op deze manier haal je het maximale uit je tools en houd je je haar gezond en mooi.